De datamatrix is een document dat een overzicht geeft van alle velden die beschikbaar zijn in het bedrijfsrapport voor een online gebied. 


Als er een veld beschikbaar is voor een gebied, betekent dit dat het land bedrijven bevat waar dit veld niet leeg is. Het garandeert niet dat het veld zal worden ingevuld voor elk bedrijf binnen dat gebied. 


Dit is meestal te wijten aan de lokale wettelijke indieningsvereisten. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de omzet en het type registratie, kunnen de gegevens die moeten worden ingediend, van bedrijf tot bedrijf verschillen. Het veld wordt gemarkeerd als beschikbaar in de datamatrix als het beschikbaar is voor ten minste één van de bedrijfstypen.


Slapende bedrijven en micro-entiteiten in het VK hebben bijvoorbeeld veel minder deponeringsverantwoordelijkheden dan andere bedrijven, dus ze kunnen meer null-velden in hun financiële overzichten bevatten dan grotere bedrijven - de velden van de financiële overzichten worden echter nog steeds gemarkeerd als beschikbaar in de matrix voor dat gebied aangezien het wordt ingediend door middelgrote - grote bedrijven.