De  AVG stelt u in staat om gratis en transparant inzicht te krijgen in uw persoonlijke gegevens en hoe die gegevens worden gebruikt. Als onderdeel van het streven van GraydonCreditsafe naar een open en transparante verwerking van gegevens, hebben we de volgende processen voor u beschikbaar gesteld.


Een AVG-verzoek indienen:

Kies 'type' als "GDPR-verzoek" bij het openen van een ticket hieronder en selecteer vervolgens het juiste verzoektype dat nodig is met betrekking tot uw informatie.

Om u te kunnen voorzien van een rapport over uw gegevens en om eventuele wijzigingen door te voeren, hebben we eerst enkele gegevens van u nodig om te kunnen bevestigen wie u bent.


De informatie die u aan ons moet verstrekken om aan een toegangsverzoek van een onderwerp te voldoen, is:


  • Bedrijfsnaam/naam aanvrager
  • E-mailadres aanvrager
  • Klantreferentienummer (indien van toepassing)
  • Identificatiebewijs en adres (om uw identiteit te kunnen verifiëren)


Zodra we deze informatie hebben, zijn de volgende opties beschikbaar:


Onderwerp Toegangsverzoeken (SAR):

Met een SAR kunt u alle informatie die wij over u hebben inzien en krijgt u de mogelijkheid om deze informatie te wijzigen.


Rectificatie verzoek:

Als u van mening bent dat de informatie in de GraydonCreditsafe-systemen onnauwkeurig of onvolledig is, geef dan details over wat de onnauwkeurige gegevens zijn en bewijs dat de correctie ondersteunt.


*Houd er rekening mee dat GraydonCreditsafe verplicht is om binnen een tijdsbestek van 30 dagen op het ingediende verzoek te reageren, maar dit kan met twee maanden worden verlengd als het verzoek om rectificatie complex is.


**Houd er rekening mee dat sommige gegevens die GraydonCreditsafe bewaart, afkomstig zijn van openbare of overheidsbronnen en dat het nodig kan zijn om uw verzoek aan die externe instantie te richten om een correctie uit te voeren.


Recht op wissen (recht om vergeten te worden):

Onder de AVG heeft u het recht om te verzoeken dat uw persoonsgegevens worden verwijderd, dit geeft echter geen absoluut “recht op verwijdering”.

Als u van mening bent dat u gegronde redenen heeft om het recht op wissen aan te vragen, dan heeft u de mogelijkheid om dit aan te vragen door zoveel mogelijk ondersteunend bewijs aan GraydonCreditsafe te verstrekken. Individuen hebben het recht om de verwerking van persoonsgegevens te onderdrukken of te blokkeren, dit recht kan worden uitgeoefend wanneer:

  • U betwist de juistheid van de persoonsgegevens
  • U vindt dat er legitieme gronden zijn om de beperking van de verwerking mogelijk te maken
  • De bewaarde informatie is niet langer nodig voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld.


Als u persoonlijke gegevens wilt onderdrukken of blokkeren, moet u zoveel mogelijk informatie hieronder invullen (inclusief enig bewijs of schermafbeeldingen van waar u denkt dat de gegevens worden bewaard en specifiek wat u wilt onderdrukken/verwijderen).



Afmelden voor e-mail:

U kunt er op elk moment voor kiezen om u af te melden voor het ontvangen van e-mails van GraydonCreditsafe. U heeft een aantal mogelijkheden om u af te melden voor de verschillende diensten die wij aanbieden.


Als u zich voor een van de beschikbare opties wilt afmelden voor meer dan één e-mailadres, moet u voor elk e-mailadres een afzonderlijk verzoek indienen.


E-mailberichten verzonden vanuit GraydonCreditsafe als marketeer:
GraydonCreditsafe verkoopt ook enkele van zijn eigen producten en diensten via e-mail. Wanneer GraydonCreditsafe de marketeer is, zullen we altijd als zodanig worden geïdentificeerd in de inhoud van de mailing. Elke e-mail die vanuit GraydonCreditsafe wordt verzonden, bevat passende afmeldingsinstructies. Om een opgegeven e-mailadres af te melden voor alle e-mailmarketingberichten van GraydonCreditsafe, moet u op de uitschrijflink in de voettekst van de e-mail klikken. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat u als marketeer geen e-mailreclameberichten meer ontvangt van GraydonCreditsafe.


GraydonCreditsafe's op toestemming gebaseerde e-maildatabase:

GraydonCreditsafe houdt een database bij van op toestemming gebaseerde e-mailadressen die door GraydonCreditsafe en andere marketeers worden gebruikt om u via e-mail interessante aanbiedingen te sturen. Als u zich wilt afmelden voor deze database, stuurt u een e-mail naar gyd-support@graydoncreditsafe.be vanaf het e-mailadres waarvoor u zich wilt afmelden. Vermeld duidelijk in uw e-mail: "Schrijf mij uit voor de e-maildatabase van GraydonCreditsafe." Uw aanvraag wordt tijdig verwerkt. Zodra uw aanvraag is verwerkt, wordt uw e-mailadres niet langer gebruikt door GraydonCreditsafe of gedeeld met derden. Als u zich afmeldt voor de e-maildatabase van GraydonCreditsafe, kunt u e-mailberichten blijven ontvangen van andere marketeers waarmee u zich hebt aangemeld. Bovendien betekent het afmelden bij een partner van GraydonCreditsafe niet dat u zich afmeldt voor de e-maildatabase van GraydonCreditsafe. Als u een e-mail hebt ontvangen van een klant van GraydonCreditsafe, neem dan rechtstreeks contact op met die klant om uit hun database te worden verwijderd.


Afmelden voor Direct Mail: 

Als verantwoordelijk bedrijf respecteren we uw keuze om geen direct mail-advertenties van ons te ontvangen. GraydonCreditsafe abonneert zich op en verwijdert alle namen en adressen in het bestand van de MPS-mailvoorkeursservice uit zijn direct mail-marketinglijsten.


Contact opnemen met GraydonCreditsafe om u af te melden:
U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met GraydonCreditsafe om te worden geschrapt van de marketinglijsten. Als u zich afmeldt voor direct mailmarketing van GraydonCreditsafe, worden alleen mailings stopgezet die de marketinggegevens van GraydonCreditsafe gebruiken. Het is mogelijk dat u direct mail blijft ontvangen, aangezien adverteerders vaak met meerdere gegevensproviders werken.

U kunt contact opnemen met GraydonCreditsafe door uw volledige naam (inclusief eventuele naamvariaties), postadres, volledig telefoonnummer (inclusief netnummer) en e-mailadres te sturen naar gyd-support@graydoncreditsafe.be of naar het onderstaande postadres.


GraydonCreditsafe Belgium

Uitbreidingstraat 84 b/1

2600 Antwerpen


Geef aan of u wilt worden verwijderd van mailinglijsten, telemarketinglijsten of e-mailmarketinglijsten. Als u verhuist of uw naam verandert, moet u zich opnieuw afmelden met uw nieuwe adres of naam. Wanneer u zich afmeldt bij GraydonCreditsafe, worden uw gegevens niet verwijderd uit de marketingdatabase van GraydonCreditsafe. GraydonCreditsafe markeert uw dossier als "Niet mailen" voor een periode van 5 jaar. Als GraydonCreditsafe uw gegevens volledig heeft verwijderd, kunnen we uw e-mailvoorkeur niet kennen.


Afmelden voor telemarketing:

Verantwoordelijke marketingbedrijven respecteren uw keuze om geen telemarketingoproepen te ontvangen. DMA-leden zijn, als voorwaarde voor lidmaatschap, verplicht om de telefoonnummers te verbergen van bedrijven die zich hebben geregistreerd bij de zakelijke telefoonvoorkeursservice (CTPS). Als DMA-lid abonneert GraydonCreditsafe zich op elk telefoonnummer in het CTPS-bestand (corporate telephone prefer service) en verwijdert het uit zijn telemarketinglijsten.


Recht op transparantie van verwerking:

U hebt het recht om informatie op te vragen over hoe uw gegevens worden gebruikt en de gebruiksgrondslag. Deze informatie is te vinden in het  privacybeleid dat beschikbaar is op alle GraydonCreditsafe-websites.