Heeft u al productgroepen aangemaakt? U kunt een bestaande productgroep aanpassen, producten of gebruikers toevoegen of verwijderen en een productgroep deactiveren of opnieuw activeren.
Goed om te weten Alleen de Account owner en Account admins kunnen gebruikers beheren.
Heeft u nog geen toegang tot User management? Neem dan contact op met uw het customer support team via support@graydoncreditsafe.be. Uw accountmanager kan u helpen om User Management beschikbaar te maken voor uw organisatie.
Hoe bewerk ik een productgroep?
Klik rechtsboven op Mijn Account.
Ga naar Producten & Diensten.
Open het tabblad Productgroepen.
Selecteer de productgroep die u wilt wijzigen. Hier kunt u:
De naam van de groep wijzigen
Producten toevoegen of verwijderen binnen de groep
De groep deactiveren
- Als u alleen de gebruikersrechten binnen de groep wilt bijwerken, klik dan direct door naar de volgende pagina.
- U komt nu op de pagina Gebruikerstoegang. Hier kunt u gebruikers aan de groep toevoegen of verwijderen.
- Klik op Opslaan.
Hoe voeg ik producten of gebruikers toe of verwijder ik ze?
Open de productgroep die u wilt aanpassen. Vervolgens kunt u:
producten en diensten toevoegen of verwijderen;
gebruikers aan de productgroep toevoegen;
gebruikers uit de productgroep verwijderen.
Sla uw wijzigingen op wanneer u klaar bent.
Let op: Wanneer u producten uit een productgroep verwijdert of een gebruiker uit een productgroep verwijdert, heeft dit gevolgen voor de producten en diensten waartoe deze gebruiker toegang heeft.
Hoe deactiveer/reactiveer ik een productgroep?
Heeft u een productgroep niet langer nodig? Dan kunt u deze deactiveren.
- Klik op Mijn Account in de rechterbovenhoek van de startpagina.
- Ga naar het tabblad Producten & Services.
- Klik op het tabblad Productgroepen.
- Selecteer de Productgroep die u wilt deactiveren of reactiveren.
- U wordt automatisch naar de bewerkpagina van de groep geleid.
- Klik op de knop Deactiveer/Reactiveer.
- Bevestig de de- of re-activatie.
Wat gebeurt er met gebruikers wanneer ik een productgroep deactiveer?
Voordat u een productgroep deactiveert, controleert u best welke gebruikers aan de groep zijn toegewezen en welke producten en diensten zij via deze groep kunnen gebruiken. Zo voorkomt u dat gebruikers onverwacht toegang verliezen tot producten die zij nodig hebben.
Wilt u alleen de gebruikslimiet van een gebruiker wijzigen?
Daarvoor hoeft u de productgroep niet aan te passen. Een productgroep bepaalt waartoe een gebruiker toegang heeft. Een gebruikslimiet bepaalt hoeveel aanvragen een gebruiker voor een product mag doen.
Ga naar Mijn Account > Gebruikersbeheer, open de gebruiker en ga naar Gebruikerstoegang om de gebruikslimieten te bekijken of aan te passen.
Meer informatie vindt u in Hoe beheert u een bestaande gebruiker?